Mituri legate de casnicie
Organizare nunta

Mituri legate de casnicie

de

Exista reguli pe care, atunci cand iti planifici nunta, le respecti fiindca asa ai auzit ca se face. Sau asa ai citit, asa ai vazut la televizor, asa ti-a povestit o prietena. Nu toate sunt insa adevarate. Afla de la noi ce e mit si ce e adevar!

Mit 1: Tinerii casatoriti au la dispozitie un an pentru a trimite scrisori de multumire invitatilor

Fals! Invitatii trebuie sa stie ca ati primit cadourile, dar nici intr-un caz timpul in care ai voie sa le raspunzi nu e acela de un an! Daca nu vrei sa ii suni si te gandesti sa le trimiti un bilet de multumire, ai maximum trei luni sa faci asta.

Tip: Ca sa nu te aglomerezi, poti incepe sa faci scrisorile de multumire inca inainte de ziua nuntii si sa scrii cateva in fiecare zi. E mai simplu decat sa le scrii pe toate in aceeasi zi.

Mit 2: Familia miresei trebuie sa plateasca majoritatea cheltuielilor de nunta.

Fals! Sigur, familia miresei poate plati pentru majoritatea cheltuielilor, daca asa isi doreste, insa ar fi mai bine ca efortul financiar sa fie unul comun. Mai nou, mirii sunt cei care isi platesc nunta sau impart cheltuielile cu parintii.

Tip: Stabileste-ti bugetul in mod inteligent! O nunta memorabila nu are neaparat nevoie de un buget mare, insa necesita o buna comunicare intre cei care o organizeaza. Astfel pot fi evitate cheltuielile suplimentare sau neintelegerile care ar putea aparea pe parcurs.

Mit 3: Invitatii trebuie intampinati la intrarea in restaurant, indiferent de cat de mare e nunta.

Fals! Mirii nu trebuie sa astepte invitatii la intrarea in restaurant,  insa e necesar sa salute personal fiecare invitat si sa ii multumeasca pentru prezenta.

Tip: Desi nu e necesar, a intampina invitatii la intrarea in restaurant ar putea fi cea mai buna solutie pentru a va asigura ca salutati fiecare persoana care participa la petrecere, in special in cazul unei nunti mari. Ati putea face acest lucru daca numarul de invitati este mai mare de 75-80. Un simplu „Buna” sau „Multumesc ca ati venit” e suficient.  

Mit 4: Mirii nu trebuie sa trimita, inaintea invitatiilor de nunta, note pentru a anunta data casniciei.

Adevarat! Desi e ideal ca invitatii sa stie pe ce data va avea loc nunta, ca sa nu isi planifice altceva in ziua respectiva, nu e un must sa trimiti astfel de note.

Tip: E totusi intelept sa trimiti o nota sau sa anunti din timp weekendul in care se va tine casnicia, daca: a) nunta se va tine intr-un week-end in care au loc si alte evenimente, cum ar fi o sarbatoare; b) multi dintre invitati trebuie sa isi rezerve tichete de calatorie sau c) daca nunta va fi tinuta intr-un loc foarte popular, care ar putea fi rezervat destul de repede. Din moment ce toate aceste situatii necesita planuri in avans, este recomandat sa anunti din timp data nuntii. Poti face asta cu cateva luni inaintea evenimentului, chiar si cu o jumatate de an. Dar atentie, cei care au primit note trebuie sa primeasca si invitatii la nunta!

Mit 5: Cel mai bine este ca invitatiile de nunta sa fie tiparite pe hartie alba sau ecru.

Fals! Cum zice o vorba, cerul e limita, atunci cand vine vorba de cele mai potrivite alegeri in materie de invitatii de nunta. Poti gasi o gama variata de culori si designuri, ba chiar si invitatii eco-friendly. E adevarat, invitatiile tiparite pe hartie alba sau ecru sunt modalitatile traditionale de a face o invitatie, insa nu exista nicio regula care sa impuna acest tip de hartie.

Tip: Desi oferta de invitatii pentru nunta este extrem de variata, viitorii miri trebuie sa aleaga acel tip de invitatie care se potriveste cel mai bine specificului nuntii lor. Da, cautarile pot fi asidue, insa invitatia trebuie sa raspunda gusturilor voastre si sa le dea nuntasilor o idee despre viitorul eveniment.

Mit 6: Daca mireasa nu are un inel de logodna, nu este logodita oficial.

Fals!Nu e obligatoriu sa ai un inel delogodna pentru a fi logodita. Multe cupluri strang bani impreuna pentru inel, din momentul in care isi anunta logodna. Altii fie renunta la inel, fie aleg unul nu foarte scump, cu scopul a strange banii pentru inelul mai important care va urma. Daca exista un inel de logodna, acesta fie este ales de catre cupluri impreuna, fie barbatul alege inelul, si, stiti povestea, isi surprinde viitoarea logodnica cerand-o in casatorie.

Tip: Mai exista un mit care spune ca viitorul mire trebuie sa cheltuiasca o anumita suma din venitul sau pentru inelul de logodna. Mai exact, un salariu sau chiar doua salarii lunare. Nimic mai neadevarat! Nu conteaza suma pe care o cheltuieste, atat timp cat logodnica e multumita. Nu-i asa, fetelor? Ah, si alta surpriza: inelul (daca exista unul) nu trebuie sa fie cu diamant. Poate fi cu orice piatra, sau chiar fara. Stiu, dezamagitor, dar ceea ce conteaza cu adevarat e ca viitorilor miri sa le placa inelul si sa fie entuziasmati pentru ceea ce va urma.

Mit 7: Pentru petrecerea ce are loc dupa cununia civila, un cuplu trebuie sa faca o lista de cadouri pe care ar dori sa le primeasca. Lista trebuie sa cuprinda obiecte domestice  traditionale.

Fals! Stiu, mai mult se poarta la americani, insa a inceput sa se impamanteneasca si la noi acest obicei, mai ales cand vine vorba de petrecerea de logodna sau la cea care are loc dupa cununia civila (daca aceasta nu e in aceeasi zi cu petrecerea de nunta). Oricum, obiectele pe care cei doi le trec pe lista nu trebuie in niciun caz sa fie numai obiecte domestice. Puteti trece orice aveti voi nevoie, nu exista nicio limita.Cu toate acestea, trebuie sa stii ca invitatii nu sunt obligati sa aleaga un cadou din lista facuta de voi. Pot veni cu ceva ce cred ei ca v-ar placea sau v-ar folosi. In cele din urma, surpriza e cel mai frumos cadou, nu?

Tip: Un cuplu ar trebui sa treaca pe lista obiecte variate ca pret, pentru ca invitatii sa aiba din ce alege. Si chiar daca va doriti numai cadouri – bancnote, adica bani, e totusi recomandabil sa treceti si cateva obiecte pe lista. Asta fiindca exista persoane carora pur si simplu nu le place sa daruiasca bani.

Opinii (0)

Adauga opinia ta: