Afla totul despre verighete si inelul de logodna
Organizare nunta

Afla totul despre verighete si inelul de logodna

de

Fie ca iti doresti o nunta simpla, fie una somptuoasa, inelul de logodna si verighetele reprezinta piesa de rezistenta a ceremoniei, iar alegerea lor implica, pe langa multa rabdare si un minim de cunostinte in materie de metale pretioase. Iti propun cateva sfaturi pentru a  face cautarile mai usoare.

Inelul de logodna este cel ce simbolizeaza dragostea, iar frumusetea si perfectiunea lui survin din sufletul celui ce ti-l daruieste. Istoric vorbind, avem de-a face cu doua teorii: una spune ca egiptenii sunt cei ce au purtat pentru prima data inelul, iar odata cu daruirea acestuia de catre barbat, femeia consimtea sa ii fie ascultatoare pe parcursul vietii; cealalta sustine ca romanii ar fi primii, insa, in acest caz, avem de-a face cu un inel de fier daruit familiei miresei, in cadrul ceremoniei logodnei, ca simbol al angajamentului barbatului, dar si a bunastarii sale materiale.
 
Inel de logodna cu pietre pretioase
 
Datorita formei sale de cerc, verigheta precum si inelul de logodna simbolizeaza infinitul, unitatea si integralitatea; reprezentarea plastica a aureolei deasupra capului lui Hristos si a Sfintilor, dar si o reprezentare a curcubelului ca pod intre Pamant si Cer. Religiile pagane atribuie cercului simbolul puterii feminine sau al Cosmosului. Din punct de vedere politic, cercul reprezinta egalitatea, gandeste-te la masa lui Arthur sau la masa de consiliu.
Astazi, unii barbati nu inteleg simbolistica inelului de logodna, iar altii nu considera o necesitate oferirea acestuia. Femeile, de asemenea, au iesit din sfera simbolisticii, fiind interesate de materialitate uneori, coreland valoarea inelului cu dragostea barbatului fata de ele.

Nu uita ca cel ce iti daruieste inelul iti face o promisiune de viata, asa ca valoarea, materialul si piatra acestuia nu ar trebui sa aiba o importanta primordiala.

Daca alegerea inelului de logodna ar trebui sa fie datoria barbatului, alegerea verighetelor poate pune probleme unei viitoare mirese. Sa fie un model traditional sau sa ma adaptez noilor tendinte? Sa fie din aur galben sau aur alb? Karatele ce reprezinta? Acestea sunt doar o parte din intrebarile pe care sigur ti le pui cand te gandesti la verighete.
 
Ceea ce apare sub numele de karate reprezinta procentul de aur pur. Mai exact: 
  • 24 karate este echivalentul aurului cu puritate 100%. Dezavantajul consta in pretul mai ridicat, dar si in faptul ca aurul 100% pur este mai moale, astfel fiind predispus zgarierii mult mai repede.
  • 18 karate este echivalentul aurului cu puritate 75%
  • 14 karate este echivalentul aurului cu puritate 58,3-58,5%
 
Verighete din aur alb cu pietre pretioase
 
Culoarea aurului este si ea importanta. Poate te-ai intrebat cum de avem diferite culori ale aurului. Uite raspunsul: prin aliere cu alte metale, in diferite concentratii, aurul isi schimba culoarea.
  • Aurul galben, poate cea mai populara culoare, este creat prin alierea aurului cu argintul, zincul si cuprul. Rezultatul reflecta culoare naturala a aurului pur. Finisarea acestui tip de aur poate fi atat luciosa cat si mata.
  • Aurul alb apare prin alierea aurului cu nichel, zinc si cupru, componenta principala fiind nichelul. In cazul in care esti alergica la nichel, dar iti doresti o verigheta din aur alb, ai o varianta alternativa: alierea aurului cu o parte mai mare de argint. Aurul alb accepta si el atat o finisare mata, cat si una lucioasa. Avantajul acestei alegerii consta in rezistenta marita la uzura.
  • Aurul roz este un aliaj intre aur si cupru. Rezultatul este aur cu o culoare cu tenta rozalie-rosiatica si este deseori folosit pentru a confectiona bijuterii in 3 culori.
Verighetele din aur sunt alegerea traditionala, dar poti alege si verighete din argint, acestea fiind in trend si avand un pret mai mic. Dezavanatajul acestei alegeri sta in faptul ca argintul este un metal mai moale care isi poate pierde forma, se poate zgaria sau rupe mult mai repede.
 
Platina este o alta varianta pentru cei ce prefera albul. Est un metal dur, asa ca nu vei avea problemele intalnite la argint. Dezavantajul consta in pretul destul de ridicat al platinii, dar, daca dispui de bani, poate fi cea mai buna alegere.
 
Indiferent de materialul ales poti incrusta diamante de diferite culori pe verigheta ta.
Pentru a face cautarile mai usoare vin cu o sugestie: gandeste-te la frumusetea spirituala a verighetelor, gandeste-te la schimbul de verighete ca reprezentare sacra si eterna a legaturii dintre tine si viitorul sot si totul va merge mai usor.
Opinii (0)

Adauga opinia ta: