Tipuri de buchete pentru mireasa
Organizare nunta

Tipuri de buchete pentru mireasa

de

Asa cum nu exista o singura rochie de mireasa ideala, pentru ca fiecare tanara isi face propria reprezentare despre cum ar trebui sa arate in ziua nuntii ei, la fel nu exista un buchet ideal. Fie sa asorteze buchetul la rochia pe care o alege mireasa si bineinteles el trebuie sa corespunda estetic celei mai frumoase combinatii de culori, fome si aranjament pe care aceasta si-l poate imagina. In zilele noastre procurarea unui buchet din florile preferate ale miresei nu mai este o problema, buchetul nu trebuie sa corespunda sezonului sau zonei geografice in care se desfasoara nunta. Ceea ce determina mai degraba alegerile este considerentul financiar. Desigur un buchet facut primavara din florile specifice este mai putin costisitor decat unul realizat toamna din aceleasi flori.

  • Exista cateva tipuri de buchete care vor fi mereu in voga. Spre exemplu buchetul mic, perfect rotund este realizat de regula din trandafiri si are putine accesorii intrucat trandafirii au un farmec aparte care nu trebuie completat cu prea multe artificii. Acest tip de buchet este potrivit unei rochii mulate, tip sirena cu o ornamentica bogata.

Buchet de mireasa din trandafiri

  • Un buchet mare rotund se potriveste unei tinute mai degraba extravagante si se realizeaza din flori de acelasi fel, eventual in nuante diferite. Este optiunea ideala pentru o nunta romantica si o rochie clasica. Acelasi tip de buchet poate fi realizat din flori diferite, aranjate sub forma de inele concentrice. Culorile trebuie sa alterneze astfel incat efectul optic sa fie intens. Este insa bine ca un astfel de buchet sa se asorteze cu o rochie simpla pentru a nu incarca prea mult vizual alura miresei.

Buchet de mireasa rotund si colorat

  • O mireasa mai indrazneata poate opta pentru buchetul tip cascada, unde florile sunt aranjate astfel incat totul sa porneasca dintr-un buchet rotund prelungit de o serie de flori mai lungi care rup armonia si dau o nota de asimetrie intregului. Un astfel de buchet se realizeaza de regula din flori diverse si se armonizeaza cu cateva accente verzi date de frunze alungite.

Buchete de mireasa in forma de cascada

  • Buchetul nu trebuie purtat neaparat in mana, astfel ca puteti opta pentru buchetul culcat pe antebrat. In acest caz buchetul trebuie sa fie realizat din flori cu cozi lungi care se orneaza cu panglici si funde. Prezinta avantajul ca se poate asorta cu orice fel de rochie pentru ca verdele prelung da un aer de simplitate eleganta buchetului.
  • Puteti alege un mod ingenios de a purta buchetul pe un sirag de perle sau o panglica. In acest caz buchetul trebuie sa fie sferic si mic si se realizeaza de obicei din flori rotunde, bogate in petale. Are avantajul ca arata foarte bine si fara a fi ornat cu accesorii.

Buchet de mireasa lunguiet si glob incheietura

  • Buchetul poate fi regandit in termenii unui accesoriu purtat pe incheietura sau chiar o gentuta de flori. Acest accesoriu este ideal si pentru domnisoarele de onoare. 

Buchet de mireasa in forma de gentuta

Aveti la dispozitie o sumedenie de flori, forme si culori din care sa alcatuiti buchetul ideal de mireasa. Tineti cont de forma rochiei si de stilul general al ceremoniei pentru a alege fara indoiala cea mai potrivita combinatie pentru buchetul de mireasa. Desigur, exista pe piata numeroase florarii si ateliere florale unde expertii asteapta sa le cereti sfaturi, asa ca nu ezitati si verificati lista florariilor din oras.

Opinii (0)

Adauga opinia ta: